Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt for nasking på jobb - kan jeg fremdeles få visum til USA?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jet ble tatt for nasking pã jobb, og fikk et forelegg fra politiet. Boten er 2000 kr og om jeg velger fengsel er det 4 dager. Har lyst til å studere I usa. Vil dette hindre at jeg får visum? Er bare dette jeg har på rullebladet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først vil jeg for ordens skyld bare nevne at det er ikke slik at du kan velge mellom å betale boten eller å sone 4 dager i fengsel. Dersom du ikke vedtar boten må du nok møte i retten, og da kan du også bli dømt til å betale boten. Fengselsstraff blir ikke aktuelt med mindre du nekter å betaler boten, og myndighetene heller ikke får tvangsinndrevet den av deg (f.eks. med trekk i lønn eller trygdeytelser).

Det at du har noe på rullebladet kan nok gjøre det vanskeligere for deg å få visum til USA, men jeg antar at dette forholdet i seg selv ikke er så alvorlig at amerikanske myndigheter ikke vil gi deg visum. Det er imidlertid slik at det er amerikanske myndigheter som bestemmer hvem de vil gi visum til, så vi kan ikke gi deg noe klart svar på dette spørsmålet. Du må nesten bare søke om visum, eller eventuelt kontakte den amerikanske ambassaden og spørre, for å finne ut av dette.

Det beste du kan gjøre nå er selvfølgelig å sørge for at du ikke får flere ting på rullebladet, eller at du blir arrestert for noe, og når du skal søke om visum vil jeg tro at det er lurt å bare legge alle kortene på bordet og forklare saken for saksbehandleren ved den amerikanske ambassaden. De har mulighet til å kreve at du legger frem polititattest, og da vil det i hvert fall ikke se bra ut om det står ting der som du ikke har fortalt om i søknaden.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd