Hopp til hovedinnholdet

Er det lov med karambit kniver i Norge?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Er det lov i Norge med en Karambit kniv? Jeg er veldig fascinert av kniven og det er mer som et samlingsobjekt. Jeg har hørt at det er ulovlig å gå rundt med den, men kan jeg kjøpe en for å henge på veggen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I våpenforskriften § 9 er det listet opp en rekke kniver og andre typer våpen som ikke er lovlige i Norge. Bestemmelsen gjelder særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter.

Karambitkniven faller inn under den type våpen som ikke er lovlige. Denne typen kniv er ulovlig fordi den fremstår som et voldsprodukt. Det er derfor ikke tillatt å ha en slik kniv selv om du skal bruke den som samlerobjekt/ utstillingsobjekt. Ifølge våpenforskriften er det verken lov å kjøpe, selge eller eie en slik kniv.

Jeg vil anbefale deg å kontakte politiet på stedet der du bor dersom du har flere spørsmål vedrørende denne typen kniv. I særlige tilfeller kan politimesteren i din kommune gi dispensasjon til å eie våpen som i utgangspunktet er forbudt etter våpenforskriften.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett