Hopp til hovedinnholdet

er det ulovlig å filme andre mens de krangler, og så vise filmen til andre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på fordi søstra mi filmet meg mens vi kranglet å sa denne kommer til å bli sett mye å jeg vil ikke at hun skal vise det til andre men er det lov å vise det til andre og er det lov å filme noen når det er en krangel. Hilsen en jente på 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg håper du og søsteren din finner ut av dette, jeg skjønner godt at det ikke er noe kult at hun filmer dere mens dere krangler. Kan du ta opp dette med henne og foreldrene deres, og fortelle hvordan du opplever det når hun filmer deg når dere krangler?

Å filme andre personer uten deres tillatelse på offentlig eiendom kan være ulovlig dersom filmingen oppleves som skremmende, plagsom, eller på annen måte krenker en annens fred. Men det skal nok mye til før det blir ansett som straffbart å filme andre. Det som er straffbart, er å offentliggjøre en film av andre, uten at den som er filmet har samtykket til dette. 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett