Hopp til hovedinnholdet

Sliter veldig med å komme meg på skolen/ være på skolen pga angst.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Heihei Sliter veldig med å komme meg på skolen/ være på skolen pga angst. Men jeg lurer på om skolen er pliktet til å hjelpe meg, eller tilpasse skoleveragen min. Fordi skolen sier bare, du må være inne i timen, ellers blir det nedsatt.... men klarer jo ikke, ting er vanskelig

Besvart 10.09.2018 12:30
 

Svar
Hei kjære gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss.


Det høres ut som du har det vanskelig og det er ikke greit at du sliter så mye med å være på skolen fordi du har angst. Du spør om du har rett på tilrettelegging for at det skal bli bedre for deg.

Det er regler for hva skolen er pliktig til å hjelpe elever med. Det står en del om dette i "opplæringsloven". Skolen skal tilrettelegge opplæringen så langt det er mulig.  Men for at skolen skal kunne gjøre det på bakgrunn av sykdom (f.eks angst) må du ha dokumentasjon eller en sakkyndig vurdering slik at de vet hvordan de skal tilrettelegge for deg.  

Jeg anbefaler deg å oppsøke helsesøster eller rådgiver på skolen din. Fortell dem om hvordan du har det. De kan hjelpe deg.

Jeg synes også at du skal få hjelp til angsten din - det finnes gode metoder for å jobbe med angst for å redusere den slik at du kan få det bedre med deg selv. Du kan få fastlegen din til å henvise deg - for eksempel til psykolog. 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har rett på tilpasset opplæring

skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett