Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å filme andre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei og takk for svaret En person kom og begynt å filme meg med telefonen og spurte meg om noe kriminalitet at jeg har blandet meg på kriminalitet. jeg svarte om han må ikke filmet meg og sa at hvis han har noe å gjøre med saken må han gå til politiet og anmeld meg. Fordi jeg har ikke gjort noe. vi går i samme klasse. So mitt spørsmål er, ER DET LOV AT MAN TAR VIDEO AV ANDRE?. denne dagen så ble jeg veldig sint og trengte å knuse hans mobil. er det lov for meg å gjøre det? FORDI HAN ER GAL, HAN ER IKKE POLITI. hva skal jeg gjøre? skal jeg bare kontakte politi, Jeg vet ikke hva han vil fra meg. Han sa også at han har tatt lydopptak av meg. Jeg sa til han DU må ikke snakk med meg bare ta kontakt med politi, jeg har ingen problem å snakke med politi. Takk, Gutt 18

Besvart 23.01.2019 19:01
 

Svar
Hei

Det er i utgangspunktet ikke ulovlig å filme andre. Det vil være ulovlig å dele videoen uten samtykke fra den som er på bildet/videoen. 

Det er ikke greit å knuse mobilen til denne personen. Da vil du måtte betale erstatning.

I noen tilfeller kan filming/opptak av andre være straffbart. Det følger av straffeloven § 266 at: 

"Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år"

Hvis du mener at filmingen av deg krenket din fred kan du anmelde personen som filmet deg til politiet. Det blir da opp til politiet å vurdere om den/de aktuelle hendelsen(e) er å regne som straffbare etter denne bestemmelsen. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett