Hopp til hovedinnholdet

Får ikke god nok hjelp av mattelæreren min.Kommer til å stryke på eksamen.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 21 år og slitt med matematikk hele livet mitt. Jeg går nå påbygg og er garantert å komme opp i eksamen pga fritak fra nynorsk. Jeg har alltid fått god hjelp med matematikk men siden jeg flyttet til en annen by og ny skole måtte jeg mase på skolen hele 1 termin om å få ekstrahjelp før jeg fikk det nå i januar etter å ha kontakten fylkesmannen osv. Jeg føler at den hjelper jeg får ikke hjelper meg, jeg stryker fortsatt i alle prøver, selv om vi har en lærer og er 4 elever. Jeg vet ikke hva skal jeg gjøre, jeg vet ikke om jeg har rett til annen undervisning eller hva, fordi sånn som det er nå så kommer jeg til å stryke. Ingen kan hjelpe meg hvis jeg ikke får vitnemål, jeg har verken foreldre eller søsken og må klare å bestå på egen hånd noe som er umulig for meg. Hva skal jeg gjøre? jeg har stresset halve livet mitt med å klare å gå på skolen og nå når jeg får kjempe gode karakterer og ikke skal klare å bestå matematikk så føles alt bare bortkastet..

Besvart 29.03.2019 10:38
 

Svar
Hei!
Det er ikke bortkaste det du allerede har av skolegang, men du må stå i matte for å få generell studiekompetanse.

Det er ikke alltid slik at eleven føler at læreren klarer å lære bort. Eleven forstår kanskje ikke den måten læreren lærer bort på.En annen lærer ville kanskje klart det bedre.Det kan være vanskelig for skolen og skaffe en annen lærer.Du kan gå til rådgiver og fortelle om din fortvilelse rundt dette.Det kan hende rådgiver vet om en mattelærer som kan undervise deg mer privat.
 
Matematikk krever masse egeninnsats. Det handler om å øve og atter øve på ulike oppgaver som gjør deg rustet til å klare oppgavene du får på en prøve eller eksamen.Undervisning er også viktig,men det er viktig at du setter av tid etterpå til å øve på oppgaver.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Matematikkvansker eller dyskalkuli?

Kalkulator, blyant og ei skriveblokk med noen regnestykker (algebra). (www.colourbox.com)

Sliter du veldig med matematikken? Da kan du ha matematikkvansker eller dyskalkuli, og det er hjelp å få.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett