Hopp til hovedinnholdet

Har andre lov til å ta bilder av meg i bare truse og bh uten mitt samtykke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

heei jeg er en jente på.15 år som var på byen med mine så kalte venner, men ja da jeg var ferdig å prøve klær og begynnte å fin.e fram penger til bussen hjem fra jakka mi i bare bh og trusa og legger merke til at de står og filmer og tar bilder av meg ! og jeg bare lurte på har de lov til det og hvis ikke kan jeg andmelle de? hilsen en redd jente på 15:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, dine "såkalte venner" har ikke lov til dette, og du kan anmelde dem. Deres handlinger kan rammes av straffeloven § 204a som omhandler barnepornografi. Bestemmelsen sier blant annet at det er straffbart å produsere fremstilling som seksualiserer barn. Bilder av barn i truse og bh vil lett kunne anses som en fremstilling som seksualiserer barn.

 

Straffen kan riktignok falle bort for den som tar og besitter et bilde av en person mellom 16 og 18 år, dersom denne har gitt sitt samtykke og de to er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling. Da du bare er 15 år ville det imidlertid i utgangspunktet uansett vært ulovlig å ta slike bilder, selv om du hadde samtykket til det.       

Med vennlig hilsen

 

Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett