Hopp til hovedinnholdet

Jeg bare lurer på om hva som skal til får at jeg slutter å spise smågodt å andre godsaker?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei:D jeg bare lurer på om hva som skal til får at jeg slutter å spise smågodt å andre godsaker.... jeg prøver å trene å ikke spise så mye usunt men det går ikke fårdi jeg baremåå ha det.. vet deere om noe som får meg til å ikke spise så mmye??
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Dette er faktisk noe man kan vende seg av med. Det sies at hvis man klarer å holde seg borte fra godteri i en periode på ca 14 dager kan man vende seg til ikke og "måtte ha det". Så et godt tips er å prøve å begrense inntak av brus, godteri og snacks, og hvis man vil ha det, kan man bruke det maks en dag i uken.

Noe som også kan fungere er å spise regelmessig. Hvis kroppen får kontinuerlig tilgang på mat hele dagen, det vil si 3-4 hovedmåltider med maks 4 timers mellomrom og 1-2 mellommåltider, vil dette gi tilstrekkelig energi som kroppen trenger gjennom dagen. Godteri/snacks og småspising er noe vi gjør fordi vi er småsultne og har lyst på noe, hvis man klarer å få bukt med dette har man gjort mye i kampen mot småspising av godteri. Prøv derfor å innføre regelmessige måltider: frokost, (mellommåltid), lunsj, mellommåltid, middag og eventuelt kveldsmat hvis du bruker det. Det første mellommåltidet kan du se om du trenger. Styr dette litt selv etter sulten. Mellommåltidene skal være mindre enn hovedmåltidene og kan for eksempel være en frukt/grønnsak, et grovt knekkebrød, en liten yoghurt med müsli eller lignende.

Bruk ellers grove kornprodukter, magert kjøtt, magre meieriprodukter, mye frukt og grønt og fisk til hovedmåltidene. Dette gir deg riktig metthetsfølelse.

Lykke til!
Vennlig hilsen ernæringsfysiologen, ung.no.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold


Quiz: Kva veit du om demokrati?

Kva er referendum?