Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan man leve uten fast føde?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hvordan kan dere si at man ikke kan leve uten mat mere enn 2-3 uker ? Når vi spiser så tygger vi maten og den blir jo flytende før den går til tarmen og bæsjer ut. Samme skjer jo om man bare lever av flytende ting. Så den teorien om at man ikke kan leve av å bare drikke stemmer ikke helt etter min mening. Kan du forklare meg litt om det ? For eks. Vis en person velger å drikke bare te, juice eller ting som er flytende men som bare tises ut så dør man jo ikke. Siden væske renner jo i begge tarmene ? Og vanlig mat blir jo også flytende siden vi tygger den ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dessverre så har vi ikke tilgang til de tidligere innsendte spørsmålene dine. Vi kan bare svare på det du spør om nå og kan ikke kommentere det som ble spurt om tidligere. 

Det er sant at man kan leve like lenge med bare flytende føde så lenge det er næring i det. Det kan være at det var en misforståelse i det forrige spørsmålet og svareren tenkt du mente vann. Hvis man bare drikker vann så klare man seg ikke så lenge for da får man ikke tilført sukker, og da vil kroppen slutte å fungere når sukkerlageret i kroppen er tomt. 

Så lenge væsken man får i seg er næringsrik så kan man leve like lenge på dette som fast føde. Det er viktig da at man ikke bare drikker juice for da er det mange proteiner og fettsyrer man ikke får i seg som er viktig for å bygge kroppen, så den flytende føden må være godt sammensatt. Noen mennesker får mat via sonde fordi de har problemer med å svelge. Dette er godt sammensatt næring som går rett i magen.

Håper vi klarte å svare bedre på spørsmålet ditt denne gangen. Beklager at vi misforstod ditt forrige spørsmål. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold