Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke time hos fastlegen min...

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Ung.no jeg får meg ikke se fastlegen min. Ofte helsesekretæren sier "det er ikke ledigtime besøk legevekt" hvorfor det? Jeg sliten med vekten min, jeg har lært ernæring og helse, men jeg er ikke lege jeg kan ikke vite hva som er feil med kroppen min, kansje hormonen min er ikke ibalanse ? Kansje jeg har thyroid eller pcos? Jeg trener 3 dager hit og dager styrke trening. Jeg er 139cm og 71kg. Jeg gikk ned 13 kilo i 4 og halv måned med low karbo. Når jeg tilbake på min helse rutiner spise 3 ganger og 2 mellom måtid vekten min blir 71 jeg går ikke ned i vekt det er 5 månder. Jeg kutet alt junk food for 3 år siden. Økologisk og variet kosthold er nøkkelen til en god helse. Men får meg fungerer ikke, det vet jeg ikke. Jeg ser også calorier min. Jeg er fett vekten min synker ikke. Selv om jeg trener 3 gang hit 3 gang løfte vekt. Jeg mister håret mitt veldig. Jeg prøver å få meg nøk søvn 8 til 10 timer på natta. Jeg prøver å ikke stresse .hjelp meg

Besvart 12.11.2018 11:31
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Alle innbyggere som i folkeregisteret er registrert bosatt i en norsk kommune, har rett til en fastlege. Da skal du også kunne bestille time hos fastlegen. Kravet til fastlegene er at du normalt skal få time hos fastlegen innen fem virkedager. 

Kontorpersonalet hos legen har ikke rett til å vite hva du skal hos fastlegen. De skal bare gi deg time. Kun om du ringer og forlanger time på dagen, må de vite hva det gjelder for å kunne prioritere akutte henvendelser.

Du bør absolutt oppsøke fastlegen din for å få tatt nødvendige prøver og få hjelp med vekten din. Om det stemmer at du er 139 cm høy og veier 72 kilo, indikerer det alvorlig fedme. Da bør du ta kontakt med fastlegen din for hjelp. Dette er et medisinsk problem som du trenger kyndig hjelp med. Det kan fastlegen gi deg :-)

Dette er ikke noe du kan regne med å få time til samme dag som du ringer, men fastlegen bør kunne tilby deg en time i løpet av de første 14 dagene. (selv om 5 egentlig er kravet)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold