Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med mye og vil ned i vekt. Jeg lyver for moren min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg sliter veldig mye nå med livet, jeg vil ikke leve og mye går bare galt, men nå har det utviklet seg til at jeg ikke spiser og vill ikke spise og jeg er redd for og legge på meg. jeg har løget til mamma om at jeg har problemer med magen og ikke får til og gå på do sånn at hun kjøper avføringsmiddel. Jeg er helt fin i magen, men jeg bruker de for å bli kvitt næring og vekt, jeg føler at det hr gått veldig langt, men jeg klare ikke og slutte.

Besvart 21.06.2019 09:00
 

Svar
Hei

Det er leit å lese at strever sånn med livet og med spising. Jeg anbefaler deg derfor å snakke med noen. Ofte vil det hjelpe å få delt det man grubler på og strever med. 

Avføringsmiddel er ikke en god slankemetode. Det vil ikke hjelpe deg å gå ned i vekt når du bruker avføringsmiddel. Avføringsmiddel vil på sikt kunne skade tarmene dine, kan bli svekket av for mye bruk og det kan skapes en avhengighet.

Du trenger hjelp og støtte for å komme ut av situasjonen du er i. Det finnes god hjelp og jeg anbefaler deg derfor å snakke med moren din, fastlegen eller helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. De kan hjelpe deg til å få riktig hjelp slik at du får den støtten du trenger. 

Mange ungdommer som skriver til ung.no synes det er vanskelig å snakke om det de strever med, derfor viser de det de har skrevet til UNG til foreldrene sine eller helsevesenet. Kanskje kan det også være en mulighet for deg? 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese. 

Vennlig hilsen familieterapeut/sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette skjer med kroppen om du spiser for lite

TRØTT GUTT (colourbox.com)

Er det farlig å spise lite mat i én dag, og hva med en lengre periode? Hvor lite mat kan man spise før det blir farlig, og hva er egentlig konsekvensene? Her får du svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold