Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for klimaendringene.Føler at alt jeg gjør påvirker klimaet.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er bekymret for klimaendringene! Jeg har snakket med mamma og pappa men det hjelper ikke. Jeg føler at alt jeg gjør har en påvirkning på klimaet og jeg blir bekymret og kjenner en klump i magen hver gang jeg leser skumle artikler. Jeg bryr meg om klimaet, men jeg syns det er fælt å kjenne på klima angst hele tiden.

Besvart 19.05.2019 13:33
 

Svar
Hei

Jente 14 år.

Ja, alt vi gjør påvirker klimaet. Du har helt rett i det. Det er allikevel enkle grep vi kan gjøre i hverdagen. De fleste endringen for et bedre miljø vil påvirke vårt liv. Det må vi akseptere for å få til varige endringer. 

Har du tenkt på at du kan snakke med helsesykepleier på skolen om den angsten du kjenner i forhold til miljø? Det er riktig av i må tenke nytt i forhold til miljøet, men det er mulig for alle å gjøre noe.

Her er noen tips. Det er enkle tips som gjør noe for miljøet. Noen vil påvirke deg mer en andre tiltak.  Det er flere i artikkelen jeg har lagt med.   

Bruk mindre strøm, slå av lyset i rom ingen befinner seg i. Unngå å kaste mat, spis mindre kjøtt. Senk temperaturen hjemme, ta på mer klær inne. Bruk oppvaskmaskin den bruker mindre vann en håndoppvask. Bruk klær en dag lenger en du bruker nå, sparer mye vann. Slå av elektriske maskiner når de ikke er i bruk. Tv, Pc osv. Ladeledninger fjernes fra ladere. 

Gå eller sykle til skolen og fritidsaktiviteter i stede for å bli kjørt.

Sats på ferie i nærheten, sykkeltur for eksempel. Unngå bruk av transportmidler med mye utslipp og lange reiser. 

Det er mye fokus på klimaet nå og det er bra. Vi trenger alle å bli minnet på å tenke gjennom hva vi forbruker på jorden vi bor. 

Det fine er at alle er interessert i å få et bedre miljø og alle vil bidra. De fleste bidrar på sin måte, det kan være annerledes en det vi gjør, men alle endringer vil bidra.

Voksene og barn dra i samme retning, men det tar tid å endre vår adferd for å få et renere klima. Vi klarer det, men det går langsomt.

Vi ser resultater i Norge av miljøtiltak. I Oslo kan du nå få fisk i Akerselven.

Ta en titt på artiklene jeg har lagt med. Det er en del nyttig der. 

  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik bidrar du enkelt til en mer miljøvennlig verden

Pant på flasker (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre i din hverdag for å være mer miljøvennlig? Vær miljøbevisst - bryt en uvane. Det er lettere enn du tror!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø