Hopp til hovedinnholdet

Redd for å dø på grunn av klima

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig redd for og dø, spesielt nå når alt det klima greiene går rundt, når kommer jorden til og gå under

Besvart 30.03.2019 10:43
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du blir redd, og det er nok mange både unge og gamle som deler din redsel for klima. Det er så mye trist å se i nyhetsbildet, både i aviser, på nettet og på tv! Hver dag hører vi om krig, terrorangrep og klimakrisen vi står overfor. Selv om det er alvorlig er det ikke slik at man tenker at jorden kommer til å gå under. 

Det er slettes ikke uvanlig å ha bekymringer og katastrofetanker om fremtiden, og redselen både for jorden og at man skal dø. Siden dette påvikrer deg så sterkt kan det være godt å få hjelp slik at redselen din ikke tar overhånd.

Til alle tider har det vært mennesker og grupper som har spådd verdens undergang, men likevel har det aldri skjedd. Mange synes det er spennende å spille på dette (bl.a. filmindustrien i Hollywood), men forskere beroliger med at dette bare er oppspinn og at ingenting tyder på at noe dramatisk vil skje.

Snakk med noen voksne om dette. Det kan være dine foreldre, lærer, sosiallærer eller helsesykepleier.

Helsesykepleier er vant å snakke med barn og unge om ting de er redde for. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer du deg mye for framtida?

Tanker om framtida kan skape både positiv forventning og bekymring. Hvis det er stor bekymring, kan tankene om det bli til grubling og tankekjør. Har du det slik, kan du finne råd i arikkelen om...

Gå til vote

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø