Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at en gutt jeg ikke aner hvem er kommer til å legge ut nakenbilder av meg på nett

Jente 17 år
 

Spørsmål

HEI! jeg er jen jente på 17 år som er redd for at det er en gutt jeg ikke aner hvem er kommer til å lege ut nakenbilder av meg på nett. Han sier at vist jeg ikke snakker med han, så kommer han til å legge de ut på facebook. Han har truet med det i 2 år nå og jeg strarter å bli dritlei av å snakke med en person jeg ikke tåler trynet på engang. Hvor kan jeg melde om dette bortsett fra å skrive til facebook. Han kan jo finne på å legge de ut andre steder åg. Kjæresten min starter å bli drilei også

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er litt usikker på hvor han ukjente har fått nakenbilder fra. Er det noe du har gitt han tidligere? Eller sier han bare at han har nakenbilder av deg?

Vel, jeg forutsetter at han faktisk har nakenbilder av deg.

Hvis han publiserer nakenbilder av deg, så er dette ulovlig. Han kan derfor anmeldes til politiet. Hvis politiet skal etterforske saken, så kan nok de finne ut av hvem han er - antageligvis. Det lønner seg derfor å ta vare  på all kontakt dere har - som bevis.

Men, først og fremst, vil jeg anbefale deg å ta dette opp med den ukjente gutten. Fortell han hvor alvorlig dette er for deg, at du har snakket med dine foreldre, og at hvis han ikke sletter bildene og slutter og plage deg - da vil du bli nødt til å gå til politiet å anmelde han.

Se også artiklene nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing