Hopp til hovedinnholdet

Opplever at moren min kaller meg stygge ting, som feks "brødhode" uten grunn, er dette lovlig? hva er evt straff? Kan jeg ta det opp til politiet

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, opplever at moren min kaller meg stygge ting, som feks "brødhode" uten grunn, er dette lovlig? hva er evt straff? kan jeg ta det opp til politiet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke greit at moren din sier slike ting til deg? Har du prøvde å snakke med henne om dette? Er det noen andre som kan hjelpe deg snakke med henne om dette. Mange velger å snakke med helsesøster eller sosiallærer om slike ting.

Det vil vel ikke være politiet som først og fremst kan gripe inne i dette. Det naturlige ville være å ta kontakt med barnevernet. De kan ta tak i dette. Du kan selv ringe til barnevernet der du bor, eller ringe Alarmtelefonen 116 111 og be om hjelp. Du kan også for eksempel be helsesøster eller sosiallærer hjelpe deg med dette.

Håper dette kan være til nytte!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing