Hopp til hovedinnholdet

Opplever at det spres falske rykter, og blir mobbet pga dette. Har det vondt og har tanker om å ta sitt eget liv.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har mange rykter på meg. Alle er falske og ikke sanne. Eg har sååå lyst til at folk skal slutte å tro på det men alle synes det er så gøy å snakke om og driver å mobber meg for det på skolen og skriver det på tinga mine og eg får mange mange mange frekke og truende meldinger og snapper. Dette synes eg ikke er greit. Er sååå langt nede i kjelleren at ef har hatt lyst til å Ts livet mitt akkuratt nå! Hva bør er gjøre? Vanskelig å stoppe rykter

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du har tatt kontakt. Skal forsøke å gi deg et så godt svar som mulig.

Du forteller at du opplever at det spres falske rykter om deg, og du blir mobbet for dette på skolen og gjennom sosiale medier. Du opplever at det er vanskelig å stoppe rykter, og du ønsker hjelp. Du forteller at du har det så vanskelig nå at du tenker på å ta ditt eget liv.

Det er alvorlig det du forteller om, og ingen skulle oppleve det du opplever!

Når det gjelder meldingene og snappene du får med trusler og kommentarer, så skal du vite at det at det er ulovlig det du utsettes for. Du kan spare på meldingene og ta screenshot av snapshattene, og melde det til politiet.

Du skriver ikke noe om det er blitt satt i gang tiltak fra lærer eller rektor på skolen din, eller om du har følt deg sett og hørt der...men du skriver at mobbingen og ryktepredningen ikke tar slutt, og det er ikke akseptabelt.

Det finnes en lov som sier at elever skal bli beskyttet mot å bli mobbet på skolen. Dette betyr at skolen, har et ansvar overfor deg. Du har rett til få hjelp slik at mobbingen stopper. Du kan lese mer her: www.nullmobbing.no

Du fortjener å ha det bra, og det er ikke din skyld at du blir mobbet . Din opplevelse er viktig og SKAL bli hørt og akseptert av de voksne.

Det høres også ut som du trenger noen å snakke med i forhold til hvordan du har det. Oppfordrer deg til å ta kontakt med en voksen du er trygg på og som du kjenner du kan åpne deg for.

Om du har lyst eller behov for å snakke litt, men ikke klarer det ansikt til ansikt, så kan du ta kontakt med oss på chatten www.snakkommobbing.no  Der kan du snakke helt anonymt, uten at noen vet hvem du er. Den er åpen fra mandag til torsdag fra kl 15-21 og søndag fra kl 16 - 21 

 

 

Besvart av chatte-tjenesten Snakkommobbing.no i samarbeid med Ung.no

På snakkommobbing.no kan du chatte gratis og helt anonymt, med en fagperson

Åpent mandag til torsdag fra kl 15-21  (Søndag 16 - 21)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing