Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig opptatt av miljø og dyr, men blir mobbet for det

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente som er veldig opptatt av miljø og dyr. Dette blir jeg mobbet for. Når noen kaster noe på bakken, plukker jeg det opp og legger det i en søppelkasse, og da gjør de narr av meg. Og når jeg ser et dødt dyr, eller noen dreper en edderkopp begynner jeg å gråte, og de begynner å erte meg. Har jeg et problem, eller er det normalt? Familien min synes at det er bra at jeg bryr meg, og at jeg bruker penger på miljøvennlige produkter, istedenfor andre ting, som jeg ikke trenger. Folk mobber meg for at jeg gjør alt dette, hvorfor?

Besvart 10.09.2018 18:11
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Så flott at du er opptatt av miljø og dyrevelferd! Det er viktige temaer og det er kjempefint at noen brenner for det! 

Det er veldig leit at du opplever å bli mobbet for dette. Du gjør jo ting som alle burde gjøre. Det er ikke alle ungdommer som er opptatt av miljø. Mange ungdommer er mest opptatt av seg selv og sitt. Det er kanskje du også, men likevel klarer du å tenke på andre enn deg selv.

Kanskje de som mobber deg er litt usikre på seg selv og om de egentlig burde gjøre som deg? Noen ganger handler erting og mobbing om usikkerhet. Det kan jo hende at noen gjerne vil gjøre som deg, men ikke klarer helt å få det til. 

Du hadde sikkert hatt godt av å snakke med noen som er opptatt av det samme som deg. Det finnes flere organsiasjoner som er opptatt av miljø og dyrevelferd. Natur og Ungdom er en organsiasjon som du kan melde deg inn i. Søk det opp på nett og se om de har et lokallag der du bor. 

Jeg synes også du skal si ifra til noen om ertingen og mobbingen. Hvis dette foregår i skoletiden så har skolen plikt til å hjelpe deg slik at du har det bra på skolen. Du kan snakke med lærer, helsesøster eller sosiallærer. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Slik bidrar du enkelt til en mer miljøvennlig verden

Pant på flasker (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre i din hverdag for å være mer miljøvennlig? Vær miljøbevisst - bryt en uvane. Det er lettere enn du tror!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing