Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror verden er bedre uten meg. Hjelp meg!

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei dette her har eg venta om å spøre om for eg har det overhode ikkje greit og slik begynnte då bestevennen min flytta og då var eg heilt aleine fordi eg begynnte å bli mobba og kalt masse stygge ting på nette og ansikt mot ansikt dei dytta meg og ein gang prøvde dei nesten og klippa av meg håret mit og dei prøvde å ta ansikte mitt i doen men det kom ein lærer og dei dytta meg til doen og lukka døra sånn at ho ikkje skulle se meg. Eg å bestevenn min mista kontakt og krangla og ho begynnte og fortelle hemmlighetene mine til dei på nette. Og ho fekk seg venner med ein gang på det nye skulen og glemte meg. Heime er det bare dritt brøderene mine kallar meg ekle og stygge ting foreldra mine trur eg ikkje finnes meir eg spiser ikkje på middag tida lenger og kutter arma mi og nå trur eg at verda er bedere uten meg og kanskje eg kjem til å ta det valge med å drepe meg sjølv. Hilse ein som treng hjel fort!! For eg gjer noko dumt!

Besvart 25.03.2019 19:00
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Det høres ut som du har det veldig vondt og at du har opplevd mange svik av de som står rundt deg. Da kan jeg forstå at alt kan kjennes håpløst ut!

Du er så modig som kan si dette til oss og jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan slik at du kan få hjelp til å få det bedre. Du trenger ikke løse alt alene!

Når man går med alt alene så vokser tankene og man blir mer sårbar. Da er det lettere å ta innover seg det andre gjør mot deg. Det er ikke din skyld!

Selvmordstanker kommer når man er dypt fortvilet og strever med å finne andre måter og løse det som er vanskelig på. Det er derfor vil vi at du skal snakke med noen slik at du kan få hjelp. Det går an å få det bedre!

Det er også viktig at du får hjelp til å håndtere mobbingen du blir utsatt for. Derfor kan det være lurt å snakke med en lærer. Dette kan helsesykepleier hjelpe deg med dersom du syns det er vanskelig.

Hva kan du gjøre for å få det bedre?

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være helsesykepleier på skolen din. Ved å snakke om det så slipper du å bære på alt selv og du vil få hjelp og råd til å håndtere alt det som skjer med deg.

Det er ganske alvorlige hendelser du beskriver så det å snakke med noen kan gjøre at du vil føle deg mindre alene.

Dersom du får vonde tanker eller blir redd for det som skjer med deg så ta kontakt med en voksen! Selv om foreldrene dine virker fjerne og opptatt så vil de hjelpe deg!

Du kan også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Du er mye verdt og du er god som gull! Selv om du selv strever med  å tenke positivt om deg selv så er jeg sikker på at du har en liten stemme inni deg som sier mange gode ting til deg! Den skal du lytte til!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg fra meg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing