Hopp til hovedinnholdet

En venn sa til meg at mange baksnakker meg, og jeg er redd for å bli mobbet

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 13 en venn sa til meg at mange baksnakker meg. jeg er redd for å ikke få kjæreste. og andere venner. jeg har en plan. fra og med i morra skal jeg vere kul hyggelig og lukte godt . plis gi svar jeg er så redd for og bli mobbet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det kan ikke ha vært noe hyggelig å høre fra vennen din at du blir baksnakket. Det er viktig å huske på at selv om baksnakking uansett er en uting, er det ikke sikkert at det som har blitt sagt om deg er veldig stygt, det kan godt hende at det bare var småting. Jeg synes det er bra at du har denne planen, men jeg synes det viktigste er at du er hyggelig mot folk, og at du er venn med dem du trives med, det er jo ikke noe vits i å være med folk man egentlig ikke trives med for å være populær, men det er selvfølgelig flott å utvide vennekretsen sin. Det er helt normalt å ikke ha kjæreste når man er på din alder, og du kommer helt sikkert til å få deg en etterhvert.

 

Når det gjelder det å lukte godt, så er det viktigste at du er flink til å dusje eller vaske deg, og at du bruker en god deodorant. Den trenger ikke nødvendigvis ha noen lukt, og vær forsiktig med å bruke parfyme/kroppsspray og lignende, for det er fort gjort at det blir en veldig intens lukt, og det kan være slitsomt for andre.

 

Hvis du er redd for å bli mobbet eller blir mobbet, kan det være lurt å snakke med foreldrene dine og læreren din om det sånn at dere får stoppet det så fort som mulig. Les mer om mobbing i artiklene under.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing