Hopp til hovedinnholdet

 Gutt som tar p-pille/angrepille. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hva skjer om jeg som gutt tar p-piller eller angrepilla? Hadde vært gøy å prøve, hilsen en nysgjerrig gutt på 16 år som liker å utforske

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


 Om en gutt og tar en p-pille eller en angrepille, vil de nok ikke skjer så veldig mye. En kan eventuelt føler seg kvalm og dårlig eller få problemer med magen.

En pille er uansett så lite, at du vil ikke ha mye effekt. Generelt sett kan en imidlertid få bivirkninger av disse medisinene. Kvinnelige hormoner har jo påvikning på mange systemer i kroppen. Derfor kan en i prinsippet få mange ulike bivirkninger. 

 Det er alltid frarådet å ta medisiner som ikke har fått skrevet til deg, eller å ta medisiner i annen dosen det legen sa. Jeg må derfor fraråde deg å prøve slike medisiner. 

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon