Hopp til hovedinnholdet

Er redd videoer eller bilder av meg fra Omegle kan bli lagt ut på nett.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! har gjort noe galt på omegle har vært siden 2014 og flere gang gjort ting jeg ikke burde, tingen er at jeg ikke husker om jeg visste ansiktet mitt eller ikke og er redd video eller bilder kan bli lagt ut på nett. så er jeg redd om det høg sannsynlig om noen finne de av meg ettersom jeg verken har gitt noe informasjon. dessuten lurer jeg på hvordan jeg kan glemme dette og gå videre føler meg så skamfull vil bare blir kvitt denne ekle følelsen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Når du er på webcam med andre, risikerer du alltid at den andre personen tar skjermbilder/video-opptak. Selv om det ikke skjer så ofte, er det en risiko man alltid løper.

Dersom du ikke har oppgitt noen informasjon som gjør det mulig for dem å finne ut hvem du er, og de ikke kjenner deg fra før, se sannsynligheten veldig liten for at det noensinne vil kunne knyttes til deg, selv om det skulle bli lagt ut.

For å være på den sikre siden kan du bruke Google og søke på ditt eget navn. Google tråler gjennom alle nettsider som er åpent tilgjengelige på nettet, finner du ikke noe på den måten, er sjansen liten for at det finnes noe i det hele tatt som gjør det mulig å knytte eventuelle slike bilder til deg.

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

 

Hei og takk for ditt spørsmål.

Alle mennesker har gjort saker og ting de vil tenke er uheldig i etterkant. Da er det normalt å kjenne på en skamfølelse. Heldigvis avtar skamfølelsen etter hvert. Huska at det finnes mange unge i samme situasjon som deg og at dette mest sannsynlig kommer til å gå bra.

For at du skal få det raskere bedre med deg selv, vil jeg råde deg til å snakke med noen f.eks helsesøster på skolen, eller en annen person som du stoler på.

Eventuelt kan du bruke chatten til klinikken Sex og samfunn. Chatten er anonym, gratis og der jobber det helsepersonell som kan mye om dette med bildedeling på nett.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett