Hopp til hovedinnholdet

Jeg kom over noe på nettet som gjorde meg redd.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, for 15 min siden poppet det opp noe greier jeg ikke skjønte noe av.... jeg er litt redd. Jeg trykket ok til noe og da kom det opp en som spurte om jeg ville ha sex :( Jeg aner ikke hvem denne personen er men jeg var bare på nettet så skjedde det. Å jeg svarte ikke og da skrev den: .....? Kanskje denne personen vet hvor jeg bor. Det kan henne det er fake men beg er bare 13 å jeg er redd hva skal jeg gjøre. Er dette sexuelt overgrep på nettet??? Åååå jeg er redd.... jeg krysset av alt med en gang. Men det var et slags profilbildet som lignet på en jente så trur det er en jente. Hva skal jeg gjøre? Dette har alderi hendt meg før... håper det er fake

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er redd om du ved et uhell kom inn på noe på nettet som var så ubehagelig som du beskriver. Det er ikke bra at slikt skjer, og det var bra at du ikke svarte og stengte av dataen. Det er det eneste riktige å gjøre.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen voksne om det du har opplevd. Sammen kan dere finne ut hva dere kan gjøre. Noen velger å kontakte politiet i slike situasjoner. De trenger tips til å ta mennesker som kontakter unge mennesker for sex, slik at de kan få slutt på dette. 

Så ta en prat med foreldrene dine for en prat om hvordan du kan beskytte deg selv mot slike opplevelser. Du kan også kontakte helsesøster på skolen for å få hjelp og snakket om det som var så ubehagelig. For det hjelper å snakke med noen når en synes ting er vanskelige.

Ellers har jeg lagt ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper det var til hjelp for deg og ønsker deg en god sommer.

Vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Slik unngår du å bli lurt på nettet

Jente lurt på nettet (colourbox.com)

Her får du de beste rådene for å unngå å bli lurt på nettet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett