Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt hacket via spam-mail?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg gikk inn på spam på mailen min hvor jeg hadde fått to mailer om at jeg hadde blitt hacket. Jeg pleier av vane og alltid trykke på at mailer er åpnet, fordi varslinger stresser meg. Når jeg så denne mailen gikk jeg dessverre inn på den og da sto det at jeg var hacket og at hvis ikke jeg betaler en sum innen 48t ville de lekke alt på telefonen min. Jeg kjente meg ikke igjen i hva det sto jeg hadde gjort i mailen tho og så at mailen kom i mai. men nå er jeg skikkelig stressa og vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg har sletta hele telefonen min uten og ta ny backup først for å starte den på nytt. er skikkelig redd.

Besvart 14.08.2019 15:33
 

Svar
Hei

Mest sannsynlig er dette bare spam, og mailer som dette blir ofte sendt ut til tusenvis av mennesker i håp om at noen betaler summen de ber om. Dersom du kun åpnet mailen eller nettadressen, men ikke har gitt fra deg noe personinformasjon, er det nok ingenting å bekymre seg for. 
Dersom du også har fabrikkgjennopprettet telefonen din er du nok ganske trygg. Det viktigste i tilfeller som dette er at man ikke betaler eller gir fra seg betalingsinformasjon eller annen kritisk informasjon som kan gi "hackerne" tilgang til bank eller andre kontoer.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett