Hopp til hovedinnholdet

En jeg kjenner, har lagt ut usenurerte bilder av meg et sted på Internett.

 

Spørsmål
Hei.

En jeg kjenner, har lagt ut usenurerte bilder av meg et sted på Internett. Jeg er ikke interissert i at de bildene skal ligge der. Flere fra klassen inkludert gymlæreren min har sett de. Noen av guttene spurte om jeg var på salg, eller om jeg kunne drive med "veledighetet", slik at jeg kunne tilfredstille deres behov av sex. Men jeg er ikke interissert i at det skal ligge "stygge" bilder av meg der ute! Det er sikker ekle 60-80åringer (pedofile) som kan se de. Hva bør jeg gjøre med dette?

Er jo ikke hore, eller "på salg"

MVH
jente 17år
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Bilder kan ikke publiseres eller distribueres uten den avbildedes samtykke, se åndverklovens § 45c - websir.lovdata.no/cgi-lex/wiftzsok?bas=nl&emne1=%E5ndsverk&sok=fast.

Videre fremgår det av straffeloven § 204a at den som ”produserer, anskaffer, innfører, besitter, overlater til en annen eller mot vederlag eller planmessig gjør seg kjent med fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn”, vil kunne straffes. Siden du er under 18 år, vil bildene av deg omfattes av denne paragrafen. Det fremgår altså at både de som legger ut slike bilder eller sprer de til andre, og også de som oppsøker sidene der bildene ligger, vil kunne straffes. Du kan anmelde forholdet til politiet, og du kan kreve at eier av nettstedet fjerner bildene.

Dessverre er det ofte slik at spredning på internett vanskelig å stoppe, fordi bildene kanskje allerede er spredd til flere, noe som kan gjøre det vanskelig å få oversikt over hvor bildene befinner seg.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hvor kan du få tatt gratis graviditetstest?