Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte til å dekke egenandel hos legen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente som nettopp har blitt 20 år og er student ved videregående skole. Mange ganger når jeg føler meg veldig syk og BURDE gå til legen har jeg ikke råd til og gå til legen. I fjord datt jeg i en trapp og slo ryggen min veldig hardt, jeg hadde kjempevond i flere måneder og er vond fremdeles, man hadde/har ikke råd til og oppsøke lege om ryggplagene mine. Jeg skal nå også starte på VOP, men en time koster over 300 kr, og det har jeg ikke penger til! Men jeg trenger virkelig de timene. Hva kan jeg gjør? Finnes det noen måte og få hjelp til og betale for lege? Familien min har veldig dårlig med penger, og jeg er 20 år nå. Føles ikke bra og måtte spøre mamma om penger når jeg vet at hun plages med og betale for småsøsknene mine! Jeg trenger virkelig hjelp, vet ikke hva jeg skal gjøre :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det er bra at du har tatt kontakt med oss her i ung.no for hjelp, det høres ikke noe godt ut å ha det slik som du beskriver det.

Du kan søke om økonomisk sosialhjelp fra NAV til å få dekket utgiftene til egenandelen du selv må betale. Les mer her om egenandel og hvordan du oppnår frikort. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et fastsatt beløp i godkjente egenandeler, det betyr at når du har oppnådd frikort så betaler du ikke for helsetjenester resten av kalenderåret.

Økonomisk sosialhjelp gis i utgangspunktet ikke til studenter, da det forutsettes at studenter bruker stipend- og låneordningene hos Lånekassen. Hver enkel situasjon blir likevel vurdert av saksbehandler, så vi anbefaler deg å gå innom NAV kontoret der du bor slik at du kan snakke med en saksbehandler for en nærmere vurdering.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utgifter til helsehjelp, egenandeler og refusjoner

Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. Det samme gjelder medisiner på blå resept. Her får du en oversikt over hva som gjelder av regler for egenandeler og mulighet for refusjon av utgifter ved helseplager.

Les mer

Spørsmål og svar om økonomisk sosialhjelp

NAV-kontor (colourbox.com)

Vi har samlet noen spørsmål som andre ungdom har stilt til oss - om sosiale støtteordninger. Nav har svart.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din