Hopp til hovedinnholdet

Står uten jobb, kan NAV hjelpe meg?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei gutt på snart 20 her. Vet ikke helt hvilken kategori jeg skulle velge men satser på denne. Jeg er ferdig på VGS og bor for meg selv. Jeg har en jobb på butikk og trives godt med det. Tjener nok til å leve og betale husleie, har også satt noe til sparing. Jeg fikk jobben i januar og har jobben som vikar siden da, men dette varer kun til desember for da kommer han jeg jobber for tilbake og da blir det veldig lite jobb på meg. Jeg bor i en liten kommune så det er ikke veldig mye å velge mellom og ikke mye ledig. Jeg har begynt å lete etter nye jobber men ikke funnet noe. Jeg lurer litt på hvordan jeg skal klare meg økonomisk fra januar av og til august. Jeg håper på å studere da. Kan NAV hjelpe meg? Og hvis ja, hvordan? Hva skjer hvis jeg ikke finner noe jobb, kan dem da hjelpe meg økonomisk? Har ikke søkt økonomisk hjelp til husbanken men har tenkt å gjøre det. Men vil dette da ha noen konsekvenser for støtte fra NAV hvis jeg får det? Trenger alle råd jeg kan få. :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det NAV kan hjelpe deg med er råd og tips til jobbsøking.  Vi vil anbefale deg til å ta en kikk på disse jobbsøkertipsene.  NAV har også egne ungdomssider på nav.no

Det kan være lurt allerede nå å registrere seg som arbeidssøker på nav.no.  Da kan du også abonnere på stillingssøk.  Det betyr at vi sender deg mail, når det dukker opp nye aktuelle stillinger.

Hvis du er på Facebook så kan vi anbefale NAV Jobblyst.  Her kan du også få mange gode råd og tips om jobbsøk.  Du kan også sende inn meldinger til våre veiledere som vil svare deg.  På "veggen" er det også aktuelle saker.

Et annet godt råd er å møte opp på aktuelle arbeidsplasser med en åpen jobbsøknad og oppdatert CV.  Det er slik at det er mange ledige stillinger som ikke blir lyst ut.  Møter du opp personlig med en jobbsøknad viser du initiativ.  Du blir dermed et ansikt for ledelsen, og ikke bare et søknadspapir.

Du kan også ta kontakt med ulike bemanningsbyråer, som for eksempel Manpower, Adecco og Jobzone.

Ønsker deg en fin dag videre og lykke til med jobb fremover :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din