Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få AAP fra NAV når jeg går på videregående skole?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, er en jente på 18 år som er så kronisk syk at jeg ikke har noe mulighet for å kunne jobbe. Jeg prøver å gjøre ferdig 2 året vgs. da jeg ikke vil ta pause, for da tror jeg ikke jeg klarer å utføre det senere. Ble akkurat avvist fra NAV for å få aap akkurat fordi jeg går vgs. Jeg bor ikke hjemme, så jeg må betale husleie, men dette blir da vanskelig da jeg ikke får støtte fra NAV eller klarer å jobbe. Bor også for nærme skolen til å få stipend, vet det er noe man kan få dersom det er spesielle behov, men jeg trenger også penger da jeg ikke går skole sånn som nå i sommerferien. Er det noe håp for meg? NAV er jeg gitt opp på. Hilsen en stk syk, sliten og trist jente som er veldigveldig blakk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Så lenge en går i videregående opplæring er det Lånekassen som en kan søke penger fra, både stipend og lån. 

Når du går videre som student kan du kombinere utdanning og arbeidsavklaringspenger.  Dette betinger at du ikke har krav på støtte fra Lånekassen. 

Når du er ung med nedsatt funksjonsevne kan få tilrettelegging og hjelp fra NAV.  Sjekk ut informasjon på NAV sine nettsider

Vet ikke hvilken kronisk sykdom du har, men hadde du klart å ta en liten sommerjobb hadde dette hjulpet deg veldig økonomisk.  Se linken her for råd og tips.  Hvis du er på Facebook kan du også besøke NAV JOBBLYST.

Håper dette var oppklarende for deg :-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du spørsmål om rettigheter knyttet til nedsatt funksjonsevne?

Logo til Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Rettighetssenteret er et rådgivnings- og kompetansesenter i rettighetsspørsmål som gjelder nedsatt funksjonsevne og kronisk sykdom. Her kan du blant annet få hjelp med dine bolig-, arbeids-, tilgjengelighets- og helsespørsmål.

Les mer

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer

Ung med kronisk og psykisk sykdom

Jente står alene på et svaberg. (Foto: privat)

Emilie deler sin historie. Historen handler om å utvikle en utmattelse der kroppen sviktet mer og mer samtidig med at det gikk hardt ut over det psykiske. Det utviklet seg over tid. Hun forsto ikke hva som skjedde, men kjente at kreftene sviktet. At andre kom med kommentarer om at hun skulket eller ignorerte sykdommen,var ekstra vanskelig.

Les mer

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din