Hopp til hovedinnholdet

Hva er normal ukelønn for en 13-åring?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 som får 600 kr i mnd. Altså 150 kr i uken. Er det normalt for en 13 åring? Bare lurer. Jeg har bankkort så faren min setter inn ukepengene mine på det. Jeg bruker pengene mine på hår, sminke, mat (når jeg er på byen med venner), kino osv. selv.

 

Svar
Hei!

150kr i uken er en normal ukelønn for en trettenåring! Det er jo ikke slik at du må kjøpe din egen mat hver dag eller betale regninger, så noe mer eller mindre penger er vel egentlig ikke nødvendig. Etterhvert som du blir eldre kommer du alikevel til å trenge mer penger, og da vil ukelønnen gå opp, samtidig som du kanskje også kommer til å tjene egne penger på en deltidsjobb. 

Hvis du synes du får for lite penger eller at alle vennene dine får mer ukelønn en deg, er det jo også lov å spørre om å få mer. Da kan det også hjelpe å spørre om du kan få mer penger i bytte om at du f.eks gjør enkle arbeidsoppgaver oppgaver som å rydde ut av oppvaskmaskinen eller bære ut søpla. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Knut
2
08.03.2019 12:38:52
jeg får 300 kr i uken men jeg synes det er litt mye hva synes dere?
Sasss
2
16.08.2018 15:56:12
Gi noen tips til oppgaver for en 12.åring
(Vi kan dessverre ikke gi råd til deg som er 12 år. Ung.no er en nettside for dem som er mellom 13 og 20 år gamle. Hilsen redaksjonen)
Karolina
1
08.05.2018 13:56:28
Hei. Eg får 10-20 kr i vekeslønn og er 13 år: og eg gjer: rydder og vasker og støvsuger gangen og stova og badene og rommene til 2 av lillebrødrene mine og lekerommet deiras vaske alle trapper ta ned alt skittentøy fra rommene og stova og rydder kjøkkenet. Og eg vil gjerne få 150 kr men kva kan eg gjer henprøvt og snakket med mor men hun syntes det er for mye med 20kr

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din