Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at bilder av henne har blitt spredd å nett.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg lastet ned en app som heter yubo og jeg begynte å snakke med en som ga seg ut for å være 17 år gammel gutt og jeg sendte nudes og jeg videochattet med han, men etter hvert så fant jeg ut at han var en gammel mann og da gikk jeg til politiet for å anmelde han, men jeg er redd for at han har lagt meg til på Snap igjen og hva han kommer til å skrive til meg når jeg er logget på på yubo. Jeg er også redd for at han kanskje sprer bilder av meg på nett. Hva skal jeg gjøre hvis han tar kontakt med meg igjen og hva skal jeg gjøre hvis han begynner å true meg? Han kjeftet ofte på meg når jeg ikke gjorde seksuelle handlinger når jeg videochattet med han. Jeg har fortalt han masse hemmeligheter som jeg som regel ikke bruker å dele med folk. Jeg håper dere har noen gode tips til hva jeg kan gjøre hvis han truer meg eller hvis han tar kontakt med meg. Fordi jeg vil ikke snakke med han mer og jeg er redd for at han sprer bildene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du skal gjøre dersom han truer deg eller sprer bilder av deg på nett er at du snakker med både voksne og med Politiet om det du blir utsatt for. Dersom det kommer trusler mot deg kan du ta screenshot av disse og vis til dine foreldre og til politiet. Dersom du gjør det vil du få hjelp til å sette en stopper for denne mannen og du vil få hjelp slik at du føler deg trygg i hverdagen din.

Du kan begynne med å vise Politiet og dine foreldre det du har skrevet her til oss i UNG.no. Da vil de får vite hva du er redd for og da vil de kunne hjelpe deg slik at du blir mindre engstelig enn det du er i dag.

Dersom han kontakter deg, truer deg eller sprer bilder av deg skal du snakke både med dine foreldre og med Politiet. Du kan også snakke med helsesøster på skolen der du går om det du sliter med og det du er redd for skal skje.

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva er straffbart på nettet?

Straffbart på nettet (colourbox.com)

På nettet gjelder de samme lover og regler som ellers i samfunnet. Her følger en oversikt over hva som typisk er straffbart. Mange av bestemmelsene straffer også medvirkning.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep