Hopp til hovedinnholdet

Hadde en fest hjemme hos meg som foreldrene mine ikke vet om.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en hente på 17 år, (fyller straks 18). Jeg holdt en fest hjemme hos meg som foreldrene mine ikke vet om, og venninna mi ble voldtatt. Hun anmeldte det, og jeg blir tatt inn som vitne fordi jeg kjente han fyren og snakket med venninna mi like etterpå. Tror dere at foreldrene mine kommer til å finne ut av om festen? Altså kommer politiet til å si noe om det hvis de ringer og sier at jeg skal vitne? Hvordan funker det?

Besvart 26.08.2018 12:07
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg kan forstå bekymringen din, men samtidig tenker jeg at det kan være lurt å ta en prat med foreldrene dine om det som har hendt. Dersom du skal vitne i saken, vil politiet mest trolig sende deg et brev med informasjon. Dermed er det en sjanse for at foreldrene dine kan se brevet, og lurer på hva det derier seg om.

Slik saken er, tenker jeg at det beste er at du snakker med dem og forteller om festen. Det er bedre at de får vite det av deg enn at det får høre om det gjennom andre. Da kan de også være en støtte for deg i en sak som sikkert ikke er så lett å stå i alene.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep