Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt voldtatt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Har jeg blitt voldtatt? Heii, jeg kom akkurat hjem fra russetur. Den første kvelden drakk jeg litt for mye, og bestemte meg for å spørre noen om de kunne følge meg hjem. En av guttene vi reiste med (dro 20stk, både jenter og gutter) sa ja, og fulgte meg inn på hotellrommet. Jeg var kjempe full, så full at jeg ikke var i stand til å ta noe standpunkt i et slikt spørsmål om jeg ville eller ikke. Han burde vel strengt tatt ikke begynt å kle av seg eller meg, når jeg sa at «jeg er alt for full for dette». Det er det siste jeg husker. Da jeg våknet opp dagen etter, lå jeg der alene uten klær. Ganske sikker på at det har skjedd noe, da jeg kan huske småglimt. Dagen etter var jeg ikke så full, og sa dermed ja, til å ligge med han. Er dette voldtekt? Eller ikke, siden jeg sa ja dagen etter?og hvordan kan jeg eventuelt ta det opp med han? Vi er i samme vennegjeng, og han er på kjærestebussen vår... Tusen takk<3

Besvart 31.07.2019 10:48
 

Svar
Hei!

Jeg vil først rose deg for å ta ansvar for deg selv ved å be noen følge deg hjem når du innså at du var veldig full! Det var en moden avgjørelse. 

Jeg forstår at du er urolig for om den gutten som fulgte deg hjem har gjort noe seksuelt med deg. Det høres ut for meg som at dere er gode venner og da tenker jeg at du bør spørre han om hva som skjedde den kvelden. Hvis dere har et godt vennskap så tror jeg han vil svare ærlig når du spør. Du kan si noe om at du er urolig for at det skjedde noe du egentlig ikke var klar for og at du synes det er ubehagelig å tenke på. 

Det er bedre å ta det direkte opp med han enn å snakke med venner om det. Da kan det fort bli rykter og ubehagelige situasjoner. Det er mer realt å spørre han.

Dersom det skjedde noe mellom dere den kvelden du var så full er det ikke greit. Det gjelder selv om du sa ja til å ha sex dagen etter. Han har ikke lov til å ha sex med deg når du er så full at du ikke kan gi et ordentlig samtykke. Hvis han har hatt sex med deg uten ditt samtykke er det en voldtekt og du kan anmelde det. 

Hvis du synes det er vanskelig å ta det direkte opp med gutten kan du ta kontakt med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. Ved å sette ord på tankene dine til helsesykepleier kan det bli lettere å spørre han. Du kan også få gode råd om hva du skal si. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep