Hopp til hovedinnholdet

lurer på hvilken prevensjonsform jeg skal velge etter å ha født mitt barn

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er nå gravid å klarer ikke helt finne et prevensjonsmiddel som passer meg etter graviditeten. Kondomer føler jeg ødelegger nærheten, og jeg reagerer på hormonprevensjon. Blir deprimert. Kobberspiral har jeg prøvd, men fikk så veldig mye smerter. Er det noen andre alternativer som kan passe?

Besvart 31.10.2018 17:52
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss! Det er ikke så lett å vite hvilken prevensjonsform du skal velge etter fødselen side det er så mange av prevensjonsformene du reagerer på.

Ammende kvinner vil ønske å unngå hormonell prevensjon fordi hormonene blir utskilt i morsmelken. Hormonet østrogen, som finnes i mange merker av p-piller, er kjent for å påvirke både mengden av morsmelk som produseres, og kvaliteten på melken. Østrogen senker protein, nitrogen, og laktoseinnholdet i morsmelken, gjør den mindre sunn og tilfredsstillende for barnet. I tillegg må de som ikke ammer vente til fire til seks uker etter fødsel med å bruke noen form for prevensjon som inneholder østrogen, fordi hormonet øker risikoen for blodpropp i tidlig postpartum uker.

Av hensyn til din og babyens helse, kan du velge å bruke et hormonfritt alternativ som prevensjon. Det finnes mye å velge mellom, somkondomer  ( selv om du ikke vil bruke det) eller pessar. Et annet alternativ er Lady Comp, eller Pearly som er en fertilitetsmonitor. Hvis du ønsker å unngå graviditet naturlig uten å utsette kroppen din for kunstige hormoner og metoder, så er en fertilitetsmonitor det perfekte valget. Det er en helt naturlig metode for prevensjon som lærer, analyser og indikerer eggløsning, fruktbare og ikke-fruktbare dager med 99,3% nøyaktighet, og er helt fri for kunstige hormoner og bivirkninger. En fertilitetscomputer som det også kalles er det perfekte valget for enhver kvinne som er opptatt av sin egen helse, og ikke kan eller vil bruke hormonell prevensjon.

Fertilitetsmonitoren LadyComp

Ladycomp er et trygt, hormonfritt, og naturlig prevensjonsmiddel uten bivirkninger. Den finner din eggløsning med 99,3% sikkerhet og varsler deg om de dagene du er fruktbar, og kan bli gravid. Du måler temperaturen i munnen hver morgen når du våkner, og får direkte en fruktbarhets prognose som du kan stole på. Med Ladycomp får du en avansert statistikk og full oversikt over din menstruasjonssyklus til en hver tid . Du kan søke opp Lady Comp og lese mer.

Så har du Fertilitetsmonitoren Pearly

Pearly er et sikkert, hormonfritt og naturlig prevensjonsmiddel helt uten bivirkninger. Pearly er en liten og lett computer som og gjør det vesentlige. Den viser grønt symbol på sikre dager, rødt symbol på usikre, og blinker mot rødt når eggløsning kan forventes. Sikkerheten ved Pearly prevensjon er 99,3%. Pearly teller dagene i syklusen fra første dag i menstruasjonen. En eventuell graviditet vises ved at rødt-gult-grønt markeres samtidig, vanligvis 18-20 dager etter eggløsning.  Søk oppog les mer om Pearly.

Snakk med legen din eller jordmor, så vil dere sikkert komme fram til noe som kan være en god løsning for deg.

Lykke til med fødselen og en utrolig spennende tid med det lille barnet!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon