Hopp til hovedinnholdet

Eg bruker loette p-piller og har spørsmål om sikkerhet...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Eg bruker loette p-piller og lurer på vist eg tar pillen 1-3 timer for sent om det da er større sjanse for at eg kan bli gravid eller om dei forsatt funker som vanlig? Og når eg tar dei kvite «sukkerpillene», da må eg vel ikke vente 7 dager til eg har samleie uten kondom? Og hvordan kan eg vite at eg er gravid menst eg bruker pillene uten å måtte ta en test? Kommer det da ikke noen blødninger eller mens?

Besvart 12.12.2018 15:27
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så lenge du tar en pille Loette hver dag til omtrent samme tid er du hele tiden beskyttet mot graviditet. Både når du tar pillene med hormoner, når du tar sukkerpillene, og i uken etter at du har tatt sukkerpillene. Omtrent samme tid betyr at det ikke skal gå mer enn 36 timer mellom to pille. Om det går 27 time (altså 3 timer senere) har det ingen betydning og pillene er like sikre.

Når du bruker hormonell prevensjon, vokser ikke slimhinnen inne i livmoren på samme måte som når man ikke bruker hormonell prevensjon. Det er denne slimhinnen som utgjør mensen. Derfor blir mensen mindre når man bruker hormonell prevensjon, og noen ganger kommer den ikke i det hele tatt.

Om du har tatt pilene dine som du skal behøver du ikke å bekymre deg for graviditet. Om du likevel gjør det om mensen ikke kommer, kan du stikke

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om P-piller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om p-piller