Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk p-stav for 4 måneder siden. Har stroe plager med blødninger.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tokk pstav for ca 4 månder siden. Jeg blødde veldig mye de 2-3 første måndene, og fikk anbefalt p-piller oralcon fra lege. Jeg har gått på de en stund nå, og blødningene stoppet en stund. For 2 uker siden begynte jeg å blø igjen, og det er snakk om utrolig mye blod. Jeg blør kjempe mye og har kraftige mensen smerter. Jeg føler meg så dårlig pga smertene, og jeg blør igjennom hele tiden. Kjøpte de største tampongene, og blør igjennom etter 45 minutter med de største tampongene. Det er utrolig slitsom og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg har kjæreste i tilleg og dette blir utrolig slitsomt for oss begge. (Jeg har ikke kjønnssykdommer). Er det noe jeg kan gjøre for at dette skal stoppe?

Besvart 27.01.2019 10:34
 

Svar
Hei!

Dette høres veldig strevsomt ut for deg.

En bivirkning ved p-stav, er at noen opplever å ha mange mellomblødninger, også etter de 3 første månedene etter at den ble satt inn.

For mange kan det å bruke p-piller samtidig med p-staven i noen uker hjelpe, bidra til at blødningene slutter, men ikke for alle.

Når blødningene har kommet tilbake hos deg, er jeg redd du fortsatt vil få problemer med dem fremover også.

Det beste for deg vil nok være å fjernet p-staven og få en annen type prevensjon. Om du ønsker et langtidsvirkende prevensjonsmiddel, vil hormonspiral (Mirena) være en god løsning. Den kan du ha i 5 år, før du skifter til ny. De fleste får redusert blødningene kraftig og veldig mange slutter å ha mensen, noe som bare er en fordel.

Jeg råder deg til oppsøke lege eller Helsestasjon for ungdom, for å få fjernet p-staven og få et annet prevensjonsmiddel, som gir deg et mer forutsigbart blødningemønstet.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon