Hopp til hovedinnholdet

Mamma har vært innlagt på psykiatrisk - nå har hun kommet hjem....

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg blir gaaaaal! Mamma har Vært på psykiatrisk I 2 måneder, nå har hun kommet hjem of skal bli hjemme.hun skal ikke jobbe. Pappa er på arbeid hele tiden. Siden jeg er 13 er skole livet mitt. Og jeg er bare hjemme med mamma (når jeg ikke er på skolen) jeg blir helt gal av å ha henne hjemme og gråter og kutter meg hver kveld. Spisefortyrrelser gjør det ikke akkurat bedre. Jeg prøver å spise men hjernen min sier at jeg blir feit av det.Jeg skulle bake rundstykker fra toro og ville følge instruksjonene på pakken. Jeg er veldig nøye med å gjøre akkurat det det står. Men så kom mamma og tok over. Hun sa at de måtte heve 10 minutter exstra og steke mindre. Jeg sitter nå på romme mitt åg gråter. Jeg sa til henne at jeg ville bake selv og følge instruksene. Men likevel hører hun ikke etter. Hun skal også alltid kjefte på meg hele tiden og hUn får meg til å føle meg dritt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at moren din har kommet hjem etter 2 månedere på psykiatrisk institusjon. Faren din er på jobb hele tiden. Du har det ikke ok sammen med din mor, og du kutter deg hver kveld, og du har spiseforstyrrelse. Du skriver at hun ikke hører etter hva du sier, og at hun kjefter på deg hele tiden.

Dette høres ikke greit ut! Ut fra det du beskriver, skjønner jeg at du har det vanskelig!

Jeg tenker at både du og din mor trenger hjelp. Du må snakke med noen voksne som du stoler på, og fortelle hvordan du har det. Du må først og fremst prøve å snakke med din far. Dersom det ikke skjer noe, må du finne en voksenperson som du stoler på, kanskje en annen slektning? Du har kanskje en lærer du liker godt, og som du tror kan hjelpe deg? Kanskje kan du fortelle din historie til helsesøster på skolen? Helsesøster har taushetsplikt, og er vant til å snakke med ungdom.

Det er viktig at du får gjort noe så fort som mulig, slik at du kan komme deg ut av alt dette vanskelige!

Masse lykke til - flott at du skriver til ung.no!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme