Hopp til hovedinnholdet

Har det vanskelig hjemme hos foreldrene.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung! Nå har jeg slitt med dette i snart 3 år, og nå vil jeg ha hjelp. Nesten hver eneste dag skriker foreldre mine på meg uten noe grunn, også kommer de ut med kommentarer til meg "Hvorfor er jeg faren din?", "Du er helt ubrukelig" osv. Dette har gått ganske hardt inn på meg og har skapet lang depresjon. I tillegg så sliter jeg med ADHD og skolevansker som gjør at det blir litt vanskeligere for foreldrene mine. De kaster en sjelden gang ting på meg. Vi har innblandet i barnevernet og BUP i 2 år. De skal lzm hjelpe meg og få hjemmelivet bedre, men de bare hevder at jeg lyver om alt. Uansett hva jeg sier så de og foreldrene mine at jeg lyver. Det er som at de bestemmer hvordan jeg føler meg. De mener at alt er min skyld. Jeg har prøvd å snakke med foreldrene mine og barnevernet 2 år, men det funker ikke. Så jeg stoler ikke på dem lenger. Hva skal jeg gjøre? Hvem skal jeg snakke med? hilsen jente 14 som sliter hjemme

Besvart 05.12.2018 08:52
 

Svar
Hei

Jeg er helt enig med deg i at du trenger hjelp til å få det bedre og tryggere hjemme hos deg selv. Du har allerede snakket med BUP og barnevernet i 2 år men du opplever ikke at dette har hjulpet deg og du skriver her at du ikke stoler lengre på de. Det jeg derfor anbefaler deg å gjøre er at du snakker med helsesøster på skolen der du går. Vis gjerne helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. Helsesøster vil ta deg på alvor og vil f.eks. kunne innkalle deg og dine foreldre til en fellessamtale hvor dere sammen kan få hjelp til få det bedre sammen hjemme hos dere. 

Ikke gå alene med det vanskelige du sliter med! Snakk med helsesøster og vis helsesøster de du har skrevet her til oss i UNG.no. Du kan også vise det du har skrevet her til oss til barnevernet og BUP neste gang du har time der. Jag er helt sikker på at helsesøster, BUP og barnevernet vil hjelpe deg og sammen sørge for at du får det tryggere og bedre hjemme. 

Jeg legger ved noen artikler her som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme