Hopp til hovedinnholdet

har netid hjemme, Foreldre spør hva jeg ser på, må jeg fortele dem det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hjemme så har vi sånn nettid over hvor lenge jeg kan være på mobilen og sånn. Mamma og pappa pleier å spørre om hva jeg gjør og da sier jeg at jeg ser på Harry Potter ting eller slim, og ja jeg gjør dt også men ikke alltid. Jeg kan liksom gå inn på Internett og lese litt om «ungdomsting» og private ting som de ikke har noe med (f.eks her på Ung eller lese om seksualitet) Jeg må lyve liksom og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Skal jeg bare ta en «hvit løgn» eller skal jeg si det som det er??? De har INGENTING med hva jeg leser om!! Jeg vil ikke si det til dem, jeg har rett på privatliv uten at jeg trenger å lyve!!

Besvart 06.01.2019 18:46
 

Svar
Hei!

Jeg synes det er fint å se at foreldren dine setter grenser for hvor mye du kan sitte på nettet. Og det er klart du har krav på privatliv og at du kan se på hva du vil, men foreldren dine vil sikkert bare holde seg orientert om hva du ser på og for å forsikre seg om at du ser på ting som er ok for deg.

Og det er jo hyggelig å lese at du ser på siden vår og leser om ting der. Og det tenker jeg at du kan si til dem også at du ser på en side for ungdommer hvor dere kan sende in spørsmål og få svar fra fagpersoner. !

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme