Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg sperre ute irritasjonen over søsteren min?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei akkurat nå er det perfekt og spøre dere om hjelp eller tips! jeg hadde besøk av en venninde og vi såg film og ante ro og ingen fare koste os og slappet av til lillesøsteren min kommer og ødelegger hun gjør det alltis og mamma og pappa bryr seg ikke om hun gjør det! eg blir iritert har ingen tolmodighet for at hun skal få oppføre seg på dem måten og iritiere gå i veien og bråke. jeg og venninen min som hadde stuen først akkurat som hun pleier og si når hun har besøk da får ikke jeg se tv eller vær på stuen osv men når jeg er der og har besøk er det ingen sjangse så jeg ble iritert klikket og skubbet på bordet! sant som skjer jeg gjør domme ting når hun er i veien og alt bare går rett og slett til helvette! så alt som var på bordet datt ned og knuste mamma blir sur og iritert hun og jeg skjønner henne godt og sant men hun fårstår ikke att jeg også må kanskje få lit rom aleine uten att noen skal alltid komme og ødeleg! så hvordan kan jeg egentlig sperre ute iritasonen som kommer så jeg slepper gjøre noe dumt ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg synes at du skal be om en samtale med foreldrene dine og forsøke å forklare dem hvorfor du blir så sint på søsteren din. Du kan samtidig si at du forstår at moren din blir sint når du knuser ting, for det er lettere for dem å forstå deg når du viser at du forstår dem også.

 

Kanskje kan foreldrene dine hjelpe deg mer med søsteren din, slik at hun ikke plager deg så mye.

 

For å ikke ødelegge ting eller si ting du angrer på, kan du forsøke å gå vekk og roe deg ned før du snakker med søsteren din. Dersom hun ikke hører på deg, kan du be foreldrene dine om å snakke til henne. Det er jo ikke din oppgave å oppdra søsteren din.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme