Hopp til hovedinnholdet

Venn som drikker.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 20år, som heter NN. Jeg har en utrolig god venn som heter NN som er 22år. Vi har alltid stått hverandre veldig nært, og snakker om alt. Han bor alene i eget hus. Problemet er at han har begynt å drikke alkohol hver kveld før han legger seg. Han sier selv at dette er eneste måten han får sove på. Han tar ikke bare en øl, men drikker gjerne 3-4 øl, og mer til, så han kjenner at han blir påvirket. Han sier at han ikke takler følelsen av å være alene, og at han bare MÅ drikke for at han skal kunne takle det. Jeg har prøvd å snakke med han om det, men han vil ikke høre på meg. Jeg sover veldig ofte hos han, og jeg ligger våken til jeg vet at han har sovnet, så han ikke skal gå å drikke alkohol. han sier også selv at han sover mye bedre når jeg er der, for da kan vi snakke sammen til han sovner. Så problemet oppstår de dagne jeg ikke har mulighet til å sove hos han, og være med han hele tiden. Vi har kjent hverandre i snart 8 år, og hvert bestevenner i 5. Han har aldri vært slik før nå. Dette har nå pågått i ca en måned. Jeg begynner å bli veldig bekymret for han, og er redd for at han skal havne på kjøret. Det er ikke normalt å drikke seg full kveldene før man skal på jobb? Hva skal jeg gjøre? Mvh NN.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, det er ikke normalt å drikke seg full kveldene før man skal på jobb. Det er i hvert fall noe de fleste gjør temmelig sjelden.

Det er ok å ta en prat med den det gjelder om problemet. Det går an å ta avstand fra rusbruken, uten å ta avstand fra den som ruser seg. Du kan for eksempel fortelle vennen din om din bekymring og hvorfor du er bekymret. Du skriver at vennen din drikker fordi han ikke klarer å være alene, du kan kanskje spørre han om hva som skal til for han skal takle dette bedre (bortsett fra at du skal være hos han). Spør hva han hadde gjort hvis det var du som ruset deg og han var i din situasjon. I tillegg er det også ok å informere om hjelpetilbud som fins hvis vedkommende ønsker hjelp. Du kan lese mer om hjelpetilbud HER.

Det kan også være lurt å tenke gjennom hvor dine grenser går for hva du kan akseptere i deres vennskap. Hvis du trenger noen å snakke med om det, kan du se på lenken over. Det kan veldig ofte være stor hjelp å finne ut av slike ting sammen med noen.

(Spørsmålet er anonymisert.)

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser