Hopp til hovedinnholdet

jente på 15 år som lider av depresjon å jeg føler at dette ødelegger framtida mi

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er jente på 15 år som lider av depresjon å jeg føler at dette ødelegger framtida mi.jeg hater livet mit har konsentrasjons vansker å dårlig karakterer på skolen pagla depresjonslidelse pluss at den jævlig mora mi irriterer meg når jeg har nok å tenke på fra før je sitter å gråter i timen å i bussen når jeg tenker på ulike ting , familie og framtida jeg tenker at jeg er null vært undervurderermeg selv hele tiden jeg hater kroppen min je synnes jeg er stygg å det er ekstra tungt når hele familien er i Mot deg storesøstra mi kaller meg 'du er så feit at du ser gravid ut' mamma sier at jeg ødelegger familien å at hn skulleønske at jeg vær dø å før jeg går til skolen så sier hun håper du dør i en buss ulykke det ødeleg hele livet mitt det er for jævli å høre ette her til og lillesøsteren mi på seks år å lillebroren min på tre kaller meg feit å stygg store Sotra mi på seksten år Sier at ingen klær passer deg du endå feit å når du går ut ser ingen på deg frodig du. Så stygg det er veldig tungt Der vill ikke tro dette her men til og med foreldrene mine kaller meg feit! Jeg er deppa hele tiden så jeg pleier å spise når jeg er trist å deppa å jeg har negative tanker om meg selv om fremtid mi det er tungt å levesån jeg har hat depresjon i 3 år Ingen i familien støtter meg de sier at jeg kan gå å dø å at jeg ødelegger familien..... Det hadde vært bedre å være hos barne hjemmet! Hva skal jeg gjøre jeg trenger hjelp jeg vill ikke ødelegge livet mitt jeg har depresjonslidelse å jeg tok tidligere en test på nette å skulle sjekke med helsesøster om jeg hadde depresjonslidelse å hun sa at jeg har depresjonslidelse på høyt nivå å trenger profesjonell hjelp jeg har også veeeeeeeeeeldig lav selvfølelse å selvtilitt å hater meg selv å har hatt selv ordstanker jeg vill gjerne ha hjelp men vet ikke hvordan jeg prater ikke med foreldrene mine å det kommer jeg ikke til å gjøre Hvor kan jeg dra for å få hjelp Går det hvis jeg er bare 15 år å ikke vill snakke til foreldre om dette ????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du sliter med depresjoner, at du sliter med å prate med familie og andre om det, at du har lav selvfølelse og selvtillit og mange negative tanker. Du spør om det er mulig å få hjelp uten å prate med foreldrene dine om det.

Utfra ditt brev forstår jeg det slik at du har kontakt med helsesøster som også mener at du trenger profesjonell hjelp. Helsesøster kan hjelpe deg med å prate med foreldrene dine om hvor vanskelig du har det og at du har behov for hjelp.

Det er barne- og ungdomspsykiatrien som hjelper unge mennesker som sliter psykisk med f.eks depresjoner eller negative tanker. De kan også prate med familie og foreldre om dette og om hvordan familien best kan bidra til å hjelpe den unge som sliter. Du kan også kontakte din fastlege og prate med vedkommende, han eller hun kan også hjelpe med å finne ut hvor du kan få best hjelp.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme