Hopp til hovedinnholdet

Mistet min beste venn, og sliter på skolen og med selvmordstanker.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har slitt med selvmordstanker i fire år.. Ingen gidder og hjelpe meg, og det er værst når man mister sin aler bestevenn.. Jeg sier på nette at jeg vil ta livet mitt fordi ingen snakker til meg og bryr seg om meg, engang sa jeg til en venn at jeg sku ta livet mitt.. Så sa jeg at han ikke brydde seg om meg, det sier meg at det er da folk sier at de bryr seg om deg. Jeg fikk som svar tilbake: jeg synes det er dumt at du sier at jeg ikke bryr meg om deg, man tuller ikke med livet sitt vettu! Men når du må stå opp og si at du ikke trives på solken på en måte som ingen skjønner, det er da det blir krevende å leve.. Jeg har selv gått i en ekstra gruppe hvor folk har mer problemer enn det jeg har, nå går jeg andre året på en linje jeg ikke har valgt selv hvor det også er folk som slitter med problemer enn meg (Når jeg nå nevner problemer, så mener jeg fuksjonsh.) Det er jævelig og ikke få gå i den klassen man vil og den linja man vil. Jeg har selv hørt at folk sier til foreldra mine at den linja er for vanskelig, uten å la meg prøve så raker de ned på meg.. Det ekke noe gøy! Jeg synes at når ikke folk skjønner deg eller hører på deg eller du mister din bestevenn (Når jeg mener miste sin bestevenn så mener jeg ikke at den er død eller noe med døden) Så får man lyst til å ta selvmord! Etter at jeg mista min bestevenn så sa han sånn til meg at hvis du tar livet ditt så er jeg lei meg resten av livet mitt! Jeg klarer ikke helt og skjønne om han virkelig mener det fordi han sier forskjellige ting til folk og da er det liksom så vansklig og vite om jeg tror på det.. Han sa til foreldrene at han ikke ville besøke meg og sa til meg at han ville, det er bare så vanskelig å tro på han etter at han vil at jeg skal være glad.. Men man klarer ikke å være glad når noen ikke gidder si sannheten, da blir det også vankelig og tro på det han sier:D Hilsen ei jente på 17 og et halv år :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

Du skriver at du har mistet din aller beste venn, at folkene rundt deg ikke forstår deg og du forteller om en vanskelig skolesituasjon. Når det blir vanskelig både i vennskap og i skolesituasjon er det ikke uvanlig å ha det slik du har det. Du sier at du har slitt med selvmordstanker i fire år og at du har fortalt det til venner og på nettet.

Har du prøvd å snakke med noen voksne om dette? Kan det være noen på skolen du kan ta dette opp med? Venner kan være god støtte, men når de er cirka like gamle som deg kan det være vanskelig for de å vite hva de skal gjøre eller si for å hjelpe. Du trenger en endring i livet ditt sånn at du slipper disse vonde tankene om selvmord. For å få til en endring trenger du at de voksne rundt deg får informasjon om hvordan du opplever hverdagen. Derfor vil jeg råde deg til å snakke med noen du har tillit til, kontaktlærer, helsesøster eller en annen voksen du kjenner.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser