Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli kvitt nervøsiteten når jeg øvelseskjører?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hallo,Jeg hadde min første kjøre time på mandagen og eg har også aldri kjørt en bil,og eg var veldig rød på ansikt og så utrolig nervøs,men samtidig så hadde en god lærer i kjøring,men jeg vil lære mer og bli kvitt av disse føleser. Hva må jeg gjøre for å glemme disse følelser? Det gikk bra og det skjedde en bråstopping bare en eller 2 ganger og jeg lærte meg å stoppe bilen rolig flere ganger i min første dobbelkjøretime. Dåkk er en veldig rask nettsted og veldig god. Fortsette sånn. På forhånd tusen takk. :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette kommer til å gå over av seg selv. Jo mer du kjører jo mer komfortabel kommer du til å bli med det. Det er helt normalt å være nervøs når man er på sin første kjøretime! For det første er man usikker på selve bilen og kjøringen, men man er også usikker på kjørelæreren og ønsker å gjøre et godt inntrykk. Husk at det er han som skal lære deg å kjøre bil! Det er helt, og helt vanlig, å gjøre feil når man er på kjøreopplæring. Det er bare slik man kan lære!

Dette skal du ikke bekymre deg over. De følelsene der kommer til å forsvinne så snart du blir mer komfortabel med bilen og blir kjent med de ulike funksjonene og delene. Du kan også ta en prat med kjørelæreren din og fortelle han at du er veldig nervøs når du kjører. Han er vant med ungdom som er ny på det med bilkjøring og har sikkert noen tips eller hjelpende ord. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser