Hopp til hovedinnholdet

For tiden føler jeg at alt er bare dritt og ikke noe er bra.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei For tiden føler jeg at alt er bare dritt og ikke noe er bra. Jeg begynte på en ny skole for et år siden. Jeg Har noen venner, men ingen venn som støtter meg når jeg trenger det eller som jeg kan snakke med. Hjemme er det ikke greit heller. Broren min som er 30 år bor hjemme hos mamma. Jeg har og en bror på 17 år og bor hjemme. Jeg føler det er urettferdig at jeg aldri får plage dem og de to alltid slår seg sammen og plager meg. I går slo min bor (17) meg i ansiktet. Det gjorde veldig vondt og jeg har ingen å snu meg til. Ingen. Hva skal jeg gjøre????!!??? Hilsen en jente som er lei av ALT!!! :''(((

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du ikke har det helt greit hjemme. Du sier noe om at de eldre brødrene dine kan plage deg en del.

Hadde jeg vært deg ville jeg tatt det opp med mor og far. Fortalt dem hva de gjør og fått hjelp til å få dem til å slutte. Håper du kan ordne det på den måten. Det er ikke alltid greit å være minst i familien og spesielt ikke hvis man har to plagsomme eldre brødre. Men innerst inne velger jeg å tro at de er veldig glad i lillesøsteren sin men vet ikke helt å uttrykke seg.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser