Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at gutter ikke synes jeg er attraktiv

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg visste ikke helt hvilken kategori jeg skulle plassere dett spørsmålet. Det som er problemet mitt, er at jeg er ganske sikker på at gutter ikke synes jeg er attraktiv. For det første så er jeg ikke den tynneste personen. Jeg trener masse, men har litt problemer med kostholdet. Er ikke tjukk men ikke tynn heller. Derfor har jeg ikke troen på at jeg kan klare å finne meg en kjæreste. Jeg føler meg utrolig klar for å ha ett intimt forhold med en gutt, men jeg er redd for at i deres øyne er jeg "sygg" eller ikke bra nok. Ellers er jeg ikke en veldig utadvendt person, eller når man kjenner meg er jeg jo selvfølgelig lett og snakke med osv.. Men bare det å bli kjent med nye folk, føles veldig skremmende. Jeg er også urolig redd for å begynne på VGs fordi jeg tror at alle synes jeg er stygg, feit eller rar. Og at jeg ikke kommer til å få noen venner eller en kjæreste! Alle venninnene mine begynner å få kjærester, men alle de er super tynne og utadvendte... Så hjelp meg fordi jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ganske vanlig å ha dårlig selvtillit når man er i den alderen du er i. Kroppen forandrer seg veldig, det er stort press på hvordan man skal se ut og man sammenligner seg hele tiden med venner. Du er bare 15 år og det er absolutt ikke uvanlig å ikke ha eller ha hatt kjæreste. Det kommer! Du kommer til å møte noen som liker deg for akkurat den du er. Det eneste du kan gjøre i mellomtiden er å åpne for muligheten til å møte noen. Dra ut blant folk, vær med på ting, bli kjent med venner av venner. Ikke steng deg inne fordi du tror at ingen vil finne deg attraktiv. 

Det viktigste steget er å slutte å se på hva som er feil med en selv og prøve å finne sine positive sider. Det høres ikke ut som at du har de største plagene med vekten og kroppen din, men om du ønsker å forandre kostholdet ditt kan du få hjelp til det. Snakk med foreldrene dine om hva dere spiser og prøv å tenk mer selv over hva du putter i deg. Det viktigste er å spise variert og ikke spise for mye for søtt. Har du et normalt kosthold skal nok ikke det påvirke vekten i så stor grad når du trener i tillegg.

Jeg synes også at du kan snakke med venner om det at du føler deg så dårlig med deg selv. De kjenner deg og vet dine positive sider. Det kan være veldig fint å få tilbakemelding fra dem. Ofte tror man ikke helt på de komplimentene man får fra venner, men du skal vite at vennene dine er jo sammen med deg for en grunn. De liker deg og ser mange positive sider ved deg som du antakeligvis ikke ser selv. 

Det å begynne på videregående skole kommer nok til å gå veldig bra. De du møter kommer til å ønske å bli kjent med deg og bli venner med deg. Alle sammen er i samme situasjon - de er på en ny skole, de fleste som går der er ukjente og de ønsker å få nye venner. Du starter på blanke ark! Det skal du bare glede deg til. Det gir deg jo også muligheten til å møte masse nye gutter som kan være interessante. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser