Hopp til hovedinnholdet

Depresjonen er borte, men jeg har fortsatt andre symptomer.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 19 år, og fikk for noen år siden diagnosen "depresjon med symptomer" Det var diagnosen jeg fikk, men det var aldri noen som forklarte meg hva det betydde. For meg har depresjonen forsvunnet, men "symptomene"(?) er det fortsatt. Så det jeg lurer på er om "depresjon med symptomer" betyr at jeg var deprimert, og kanskje også led av en annen mentalsykdom, som F. Eks, bipolar? Det er viktig for meg og få oppklart hva diagnosen min egentlig innebærer. Spessielt da jeg for tiden merker at noe er galt med meg. Jeg er ikke deprimert, men har veldige humørsvingninger, (plutselig krisemaksimerer jeg å blir veldig sint og frustrert uten helt å vite hvorfor, selv om jeg følte meg helt fin for et par sekunder siden) jeg har tankekjør (tanker jeg ikke kan kontrolere selv) har av og til synshallunisasjoner, problemer med å sove, og øyeblikk hvor jeg opplever psykose(?) (vet ikke om det er rette betegnelsen. For å forklare; pluttselige øyeblikk hvor jeg ikke helt kan styre meg selv, jeg får voldsom angst av et slag, og det er som om hele verden endrer seg, jeg opplever verden abnormal, nesten som om jeg skulle tatt en form for dop). Det er det samme som for 2-3 år siden, men jeg er ikke "deprimert" i alle fall ikke hele tiden, slik jeg var da. Jeg går for tiden siste året på videregående, og merker at stresset gjør det verre enn det har vært på en stund. Så for å sammenfatte; hva vil diagnosen "depresjon med symptomer" si? Og hva vil det bety at depresjonen er borte, men at alle de andre faktorene fortsatt er der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du skriver ikke noe om hvor eller hvem du fikk diagnosen av, dette var kanskje fra BUP? Det er litt vanskelig å vite hva som menes med "depresjon med symptomer" uten at jeg kjenner til hva mer som ble forklart om det. Det kan være det betyr at du hadde symptomer på depresjon, men det kan også bety at at hadde symptomer på en annen psykisk lidelse. Fastlegen din har trolig informasjon om tidligere diagnose, fastleger får ofte et skriv etter at man har vært i kontakt med BUP. Dersom fastlegen ikke har dette kan du kontakte de som ga deg hjelp da du fikk diagnosen, slik kan du få mer informasjon og forklaring. 

Det er godt at du føler deg mindre deprimert. Det er litt vanskelig å vurdere hva de andre "faktorene" er.  Jeg synes du bør ta opp det du opplever med fastlegen din eller helsesøster på skolen, gjerne så snart som mulig. De kan hjelpe deg å finne ut av dette. 

Lykke til!

 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser