Hopp til hovedinnholdet

Sliter veldig, nesten ingen venner og mye krangel hjemme. Selvskading, spiseforstyrrelse og selvmordstanker. Ingen å snakke med.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter veldig med meg selv, dette har jeg gjort i hvertfall et halvt år. Jeg har nesten ingen venner og krangler en del med de hjemme. Spesielt min far synes jeg er veldig bortskjemt og jeg tror han er skikkelig misfornøyd med meg. Jeg føler også at broren min hater meg fordi han snakker nesten bare stygt om meg. Jeg føler meg hele tiden som en forferdelig person ingen vil ha kontakt med. Jeg har i det siste utviklet spiseforstyrrelse og kaster nå opp ofte etter jeg har spist, driver også kutter meg selv med gjevne mellom rom. Jeg vet hvordan jeg skal kommer meg ut av dette, noen ganger tenker jeg det haddde vært lettere om je bare tok livet mitt. Jeg føler at jeg ikke gjør noe forskjell og at verden ville blitt bedre uten meg. Jeg har egentlig ingen å snakke med, men føler heller ikke at noen vil tro meg. De fleste tror jeg har det bra og sånt, men det er ingen som vet egentlig hvordan jeg har det, siden ingen spør meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du viser styrke og handlekraft ved at du tar kontakt med oss. Det sier oss at du har en kraft og styrke inni deg selv med de store vanskene du forteller at du står i.  Du skriver at du føler deg sviktet av familien din og at du nesten ikke har venner. At du må bære mange vonde følelser alene. Så kan det virke som du straffer deg selv med å tenke negativt om deg selv, selvskade deg og ha vansker med mat. Utad kan det virke som at du viser lite av det som plager deg, slik at andre tror at du har det bra. Det kan være veldig ensomt, og det kan noen ganger oppleves som overveldende når en ikke har noen en kan dele det med. 

Du sier at du vet hvordan du skal komme deg ut av dette men at du noen ganger tenker at det hadde vært lettere om du bare tok livet ditt. Det er tanker en kan få når noe virker uoverkommelig. Når det er mye på en gang er det lett å miste motet og miste troen på at en kan få det bedre. Ved å ta kontakt med oss viser du at den delen av deg som vil gjøre noe og ønsker hjelp også er sterk. Det er denne delen av deg vi ønsker du skal holde fast i.

Det finnes flere instanser der ungdom kan få noen å snakke med. Vår erfaring er at foreldre kan ha mere omsorg å gi hvis en viser hvor vanskelig en virkelig har det. Da er det lettere for dem å kunne komme til. Hvis du er skoleelev så er helsesøster en du kan gå til ved å henvende deg selv. Du kan også gå til fastlege og få en henvisning til en poliklinikk for psykisk helse. Vi anbefaler deg å ta kontakt med noen ganske snart. Det å ta sitt eget liv er ikke noen god løsning.

Bruk den gode styrken du har inni deg og kjemp videre.

 

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser