Hopp til hovedinnholdet

Aggresjonsproblemer der humøret skifter fort og følelsene blir veldig sterke. Prøver å holde følelsene inni seg og beherske seg til det kommer et utbrudd med raseri. Ønsker hjelp til å kunne utrykke følelser på en annen måte.

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg føler jeg har et agresjonsproblem, jeg skifter humør på et blunk, fra regnbuer og klar himmer til store stormskyer på et blunk. jeg føler jeg skal til å eksplodere hver gang jeg blir skikkelig forbanna fordi jeg ikke klarer og utrykke følelsene mine. de blir stengt inne fordi jeg prøver og beherske meg, men siden jeg stenger alt inne blir det spart helt til jeg får et utbrudd av raseri. for å få ut dette sinnet slår og sparker jeg inn i vegger, trær eller andre jenstander til jeg har fått roet meg ned. hvordan skal jeg klare å få kontroll på denne stygge følelsesproppen som har tatt bolig i meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver tydelig og klart om ditt problem, og det virker på oss som du har klar innsikt i dette og at du ønsker hjelp. Det er fint at du tar kontakt og ber om råd for hvordan du skal kunne få hjelp til å håndtere følelsene dine slik at de ikke skal gi seg utrykk på måter som skaper vansker for deg.

Du sier at humøret ditt kan skifte plutselig. Det kan virke som det kan være små eller store ting som påvirker dem sterkt. Det er slitsomt og forvirrende når en ikke helt forstår sammenhengen selv. Du sier at du har vansker med å utrykke følelsene dine i ord, og det kan virke både ensomt og smertefullt. Det kan også være skremmende når følelsene helt tar overhånd, som om en ikke helt kjenner seg selv igjen.

Du skriver ikke noe om din bakgrunn, eller opplevelser du har hatt som kunne ha påvirket dette. Men ta godt vare på den sterke viljen du har i deg selv til å ville ha hjelp. Det er et godt og solid utgangspunkt.

Vi anbefaler deg å ta kontakt med enten helsesøster som har god oversikt over instanser der ungdom kan få hjelp eller en fastlege kan hjelpe deg med henvisning til psykolog. Slik du forklarer vanskene dine tenker vi at du bør få kontakt med en BUP eller en DPS, for å få redskaper og strategier til å både forstå og håndtere følelsene dine.

Dette er noe mange unge kan slite med og som en kan få god hjelp til.

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser