Hopp til hovedinnholdet

anger og depresjon

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har i lang tid nå vært preget av anger og depresjon. Jeg er ikke sikker på hvem jeg kan snakke med om det, siden jeg ikke har lyst til å være en byrde for noen. Depresjonen og angeren startet for ca. et halvt år siden, da et forhold jeg var i tok slutt. Det var jeg som gjorde det slutt,av grunner som nå virker meningsløse. Det var nemlig en god venn av meg som også likte henne, og som hadde likt henne lenger enn jeg. og for å redde vennskapet gjorde jeg det slutt med jenta. I starten gikk det bra, men så angret jeg. Jeg lengtet tilbake til henne, og gikk inn i depresjon da jeg forsto at hun aldri kom til å komme tilbake til meg. Jeg føler meg mer ensom og deprimert enn noen gang, og kommer meg ikke ut av det. Har prøvd en del forskjellig for å bedre situasjonen min, men ingenting har hjulpet. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har vært plaget av anger og depresjon etter at du gjodre slutt på et forhold du var i. Sånn  vi forstår det avsluttet du forholdet for å redde et vennskap. Vi forstår at det må ha vært et fryktelig vanskelig dilemma for deg. Nesten sånn at vi tenker du kunne kommet til å angre uansett hva du hadde valgt. Hvis du ble i forholdet, ville du sette vennskapet på prøve. Ved å gjøre slutt på forholdet, mistet du en kjæreste som du nå savner. Dette er et ekte dilemma!

Nå føler du deg mer ensom og deprimert enn noen gang. Du sier du har prøvd forskjellig, men ingenting har hjulpet. Nå lurer du på hva du skal gjøre. Vi vet jo ikke hva du har prøvd, men det viktigste er å finne en du har tillit til som du kan dele tankene dine med. Har du noen rundt deg som er arfaren og klok og som du kan snakke med? Hvis du vil snakke med en profesjonell, kan du prøve helsesøster på skolen eller hvis det finnes en helsestasjon for ungdom nært deg.


Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser