Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med selvskading og selvmordstanker. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med "endel" ting og jeg håpet på litt hjelp. Jeg har slitt i ett år med selvskading og masse selvmords tanker. Hver dag er en utfordring og jeg klarer snart ikke mer. Jeg går hos psykolog ,men det hjelper ikke. Jeg har prøvd å ende livet mitt mange ganger, men klarer det ikke. Jeg er lei av alt. "Vennene" mine bryr seg ikke og jeg har begynt å tro at de bare bruker meg. Jeg har anorexia p.ga mobbingpå nett og på skolen. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du har opplevd mye vanskelig, og det høres ut som du har det veldig tøft nå. Jeg skjønner at det kan virke håpløst, men jeg håper du klarer å holde ut og ikke miste troen på at du vil få det bedre. 

Jeg synes du bør ta opp følelsen av håpløshet med psykologen din. Mange føler det er vanskelig å ta opp dette, men jeg synes det er viktig at du gjør det. Du kan formidle at du ikke føler samtalene har hjulpet så langt, da kan dere kanskje finne ut av hvordan samtalene kan bli til bedre hjelp for deg eller om du har behov for litt mer hjelp framover.  

Hvis du trenger noen å snakke med kan du også ringe på Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111 eller Mental helses hjelpetelefon på telefonummer 116 123.

 Lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser