Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte for meg selv?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et spørsmål Jeg har vert i en fall ulykke og derfor så lurer jeg på om jeg kan f.eks. flytte for meg selv uten at foreldre / fåresatte er med meg hele tiden? Jeg klarer meg helt fint gjør alt uten hjelp fra foreldre / fåresatte. og det jeg mener er at jeg vil ha et privat liv for meg selv muligens kjæreste.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ingen aldersgrense for når du kan flytte hjemmefra, men du trenger tillatelse for den/de som har foreldreansvaret for deg så lenge du er under 18 år. I ditt tilfelle betyr det at du må få godkjennelse fra dine foreldre før du eventuelt kan flytte hjemmefra.

En ting du bør tenke igjennom før du eventuelt velger å flytte fra dine foreldre er at det kan være tøft å bo hjemme av og til, men du må også huske på at det kan være tøft å bo alene også - både økonomisk og følelsesmessig.

Hvis du bestemmer deg for å flytte, er det Lånekassen som kan hjelpe deg med bostipend. Du kan lese mer om bostøtten på hjemmesiden til Lånekassen. Kikk også litt på artiklene under.

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke råd til egen bolig? Du kan ha krav på bostøtte!

Flytte (colourbox.com)

Har du svak økonomi kan du få hjelp av Husbanken og kommunen til å skaffe deg bolig. Kan DU få støtte? Les mer om hvem som er støtteberettighet her.

Les mer

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser